vineri, 22 octombrie 2010

Aranjamente cu trandafiri, Retete, Gradina romantica

Ca actori principali in aranjamente romantice, "trandafirii" - sunt inegalabili - florile lor batute si parfumate ne farmeca pe loc.

Daca ne dorim o gradina romantica atunci nu trebuie sa ne lipseasca soiul "Raubritter" sau mai sanatos "Jasmina", care face foarte multe flori.



 

Roz si alb - aceasta combinatie cromatica este reprezentata aici de tufa englezeasca "Sharifa Asma" si de clopoteii cu frunze ca de piersic.





 "Aranjamentele cu trandafiri" mangaie inimile, fie ca sunt pompoase, fie ca sunt mici si aparte "Claire Austin" are boboci de un galben deschis si parfum intens.
Horticultorul englez "http://www.davidaustinroses.com/english/advanced.asp" David Austin, sustine ca este cel mai bun trandafir alb englezesc al sau.




"Bol de trandafiri" - Reteta pentru 4 persoane

250 g flori de trandafiri parfumati nestropiti,
sucul de la 2 lamai,
150 g zahar,
100 ml Grand Marnier,
1 sticla vin alb,
1 sticla vin spumant

1. Baza alba a petalelor se taie
2. Petalele se amesteca cu zahar, sucul de lamaie si Grand Marnier si se lasa la rece 1-2 ore
3. Petalele de trandafiri se strecoara. Amestecul se combina cu vin alb si cu vin spumant
4. Bolul se decoreaza cu petale proaspete de trandafiri.

"Sfaturi pentru longevitate"
Pentru a va bucura mult timp de trandafiri, chiar si momentul de taiere este important. Cel mai bine este sa taiati trandafirii cand bobocii au inceput sa se deschida usor. Daca bobocii sunt prea inchisi, exista pericolul ca ei sa nu se mai deschida. Luati in considerare acest lucru si cand cumparati trandafiri pentru vaza.




Taierea trebuie efectuata oblic. Dupa aceea, trandafirii se aseaza imediat in apa calduta. Caldura accelereaza absorbtia apei si impiedica formarea unor mici basici pe suprafata taiata, care ingreuneaza patrunderea apei. Cine foloseste burete in aranjamente ar trebui sa il ude in prealabil. Substantele speciale prelungesc durata de viata a florilor din vaza. Ele impiedica inmultirea bacteriilor si asigura florilor substantele nutritive necesare.

Cine decoreaza masa cu trandafiri le arata oaspetilor ce mult se bucura de compania lor. Daca va place dramatismul, combinati un trandafir intunecat, cum este soiul englezesc 'The prince', cu Clematite albe din soiul 'Arctic queen'.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.